Januar 2003's BSA

Denne måneds BSA "var" Dothe Dahlstrups.

Denne cykel er reimporteret fra USA, hvor den fra starten første et liv som en 250 cm³ Starfire inden den på et tidspunkt blev upgraderet med en 441 cm³ Victor Enduro motor. Registrering og syn blev klaret af en ung fyr i midtjylland, som imidlertid ikke brød sig om at køre på cyklen bagefter, hvorfor den blev solgt videre til Dorthe.
Hele cyklen fik herefter den helt store omgang, hvor alt blev demonteret, alt blev slebet ned og malet. Tanken og sidedækslerne er i glasfiber og da der skulle vælges farve faldt valget på en Lamborgini Blå mest på grund af det flotte navn.
Til Dorthes meget store forundring viste farven sig at være fuldstændig identisk med den originale kulør, men derimod meget forskellig fra den kulør hun så nede ved leverandøren. Farven blev dog bibeholdt og i flere kredse blev cyklen kendt som: ”Madam Blå”.
Samtlige lejer og bøsninger blev skiftet i forbindelse med renoveringen, og samtlige pakflader blev planslebet og bolthullerne forsynet med helicoils så der skulle være håb om at kunne få en tæt motor. Underligt nok lykkedes dette indgreb og da cyklen blev solgt videre, kunne den køre ture på flere hundrede kilometer – ved pæn landevejshastigheder, uden at lægge en eneste dråbe olie på fliserne.
Da cyklen mildest talt kan betegnes som en vibrator ved høje omdrejninger – man skal huske at målet med denne motor var at få så høj ydelse som muligt med så lav vægt som muligt, da dens fornemste opgave var at efterfølge BSA Gold Staren, der efterhånden var blevet for plaget af den store vægt på cross banerne – blev den gearet så højt som muligt, og med sine 34 hk kan den rent faktisk også godt bære en rimelig høj gearing. Den høje gearing flyttede det ulidelige omdrejningsområde op over 100 km/t.
Da der blev indkøbt en A65 Spitfire MkII Special blev B44’eren ligesom i overskud, og da der fra starten er monteret runde hjul for at den kan køre snarere end bare stå til pynt, blev den solgt videre til en anden som forhåbentligt vil behandle den godt og have glæde af den.