December/Januar måneds BSA 2011/12 

Månedens BSA

 

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEM NR. 1638 KRISTIAN JEPPESEN'S 1953 BSA M21


For fem år siden købte jeg motorcyklen som ”papkassemodel”. Maskinen var blevet totalt adskilt i 1983 af en maskinarbejder, der desværre blev alvorligt syg – og derfor solgte projektet til en bekendt af mig. Han havde dog inden da udskiftet flere sliddele. Blandt andet havde han selv drejet nye aksler i rustfrit stål. Min bekendte fik aldrig tid til at fortsætte restaureringen, og valgte så at videresælge stumperne.

Det har været en stor udfordring at fuldføre istandsættelsen, da jeg aldrig tidligere har arbejdet med en englænder. En del stumper manglede eller var defekte, og det er jo ulige noget nemmere at samle noget man selv har adskilt!

I klubbens medlemsblad fandt jeg månedens BSA fra september 2006. Samme model som min. I medlemsregistret fandt jeg indehaveren, som viste sig at bo en halv times kørsel fra mig. Peder Kjærgaard Olsens Mc blev snart gennemfotograferet, og disse billeder har været guld værd i tvivlssituationer. Sjovt nok har de to maskiner næsten identiske motor- og stelnummer.

Efter adskillige ture til Stumpmarkeder og kontakt til hjemlige forhandlere og engelske web-butikker og ikke mindst Lucas-eksperten Flemming fra Galten, lykkedes det at blive kørende i 2010. Registreringen er med det oprindelige ”københavnernummer” fra februar 1954. 


 De historier der bringes på denne side, er ikke verificeret af Dansk BSA Klub.
Klubben står derfor ikke inde for at de er korrekte.