Juni/Juli måneds BSA 2010


 

Denne måneds BSA er medlem nr. 1681 Carten Siegfredsen's 1967 A65

Som 18 årig nyudklækket motorcyklist og med 2.nd års lærlinge løn var der ikke mange penge at handle motorcykel for. Men i takt med forårets kalden, fik jeg min første store oplevelse på en BSA Lightning.

Min storebror havde åbenbart mod til at lade mig prøve hans…..Hold da sørme at gå fra en total tunet 3-gears Puch og over på en 650 CCM motorcykel, endte direkte nede ved Nørresundby Bank udlånsskranke og blev ejer af min første BSA.
Der skulle åbenbart gå 15 år inden jeg blev forenet med en Lightning igen. Vibrationerne havde forankret sig grundigt i hele kroppen fra førstegangsoplevelsen med engelsk motorcykel. Jeg havde indimellem søgt efter modellen, men ikke rigtig haft bid. Men en dag via Den Blå Avis står modellen til salg. Via annoncens billeder og et par telefon samtaler, blev det aftalt med sælger om at lave et visit i Horsens, hvor cyklen stod. Jeg kunne ud
fra billeder og beskrivelse afgøre hurtigt at modellen var værd at købe… Total renoveret, uret viste 2300 miles, så den var jo nærmest ny, årgangen var en 67'r.

Min særlig korte varsel gjorde ikke mester særlig smidig… forståes at fra morgenstunden gjorde jeg ham klar på at efter tre timers arbejdsindsats skulle jeg have fri, for selvfølgelig som det mest naturlige at handle BSA. Jeg måtte overfor mester på bedste måde forklare at jeg fik ej en chance mere for et lignende køb i dette liv…!! kan I ane en vis desperation i gernings øjeblikket…Han overgav sig som den flinke mester han er.
Afsted det gik med toget til Horsens, blev samlet op ved banegården af min kammerat, hvilket jeg var særlig glad ved da jeg netop havde medbragt motorcykel tøj/hjelm.
Kontant gav jeg 64.000 tusind og den har siden bragt mig land og rige rundt med rigtig mange ”fede vibrationer” samt oplevelser og dufte som følge.