Juni måneds BSA 2013 

B31 1946

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEM NR. 314 EJVIND NISSEN'S 1938 BSA 500 GOLD STAR


Det er en Børge Knudsen Vejle opbygning i trials trim. Jeg har ikke selv lavet noget på den. Det begyndte i ca. 1992 hvor den var under opbygning, mange gik og spurgte om køb af cyklen , men blev afvist med henvisning til at den var til konen. Gold Star´en kom imidlertid til at stå på Mobilia museet i Billund indtil det lukkede.
Så kom aftalen om køb i stand så min kone og jeg begge havde en førkrigs Gold Star at køre på, men så nemt gik det ikke. Problemet med at håndtere og starte sådan et bæst var store, samt helbredsproblemer gjorde at den næsten ikke har kørt, og nu er sat til salg .

Webmasteren's tilføjelse: Det var til en stor del Ejvind's fortjeneste at engelske motorcykler og ikke mindst BSA fik sin renæsance i Vejle og omegn. Sidst i firserne og nogle år frem mødtes en flok af ligesindede en gang om måneden året rundt hos Ejvind, for at snakke gamle motorcykler og sparke dæk. Det var vældig hyggeligt, en havde det seneste nummer af Classic Bike med, en anden måske en bradepande med hjemmelavet kage. Om sommeren blev det ofte til en fælles tur, det var bestemt en blandet flok, men som jeg husker det var BSA i overtal. Børge Knudsen som lavede Ejvind's Gold Star, var lidt af et koryfæ der aldrig helt havde sluppet de gamle engelske motorcykler. Hans speciale var førkrigs Gold Star 1938 og 1939, men han vidste meget om andre modeller også. Det var jo tiden før internettet, og da gjalt det om at kende nogen med erfaring.

Har du et emne til Månedens BSA, så kom frit frem

BSA Send din historie med et par billeder til:

 

 De historier der bringes på denne side, er ikke verificeret af Dansk BSA Klub.
Klubben står derfor ikke inde for at de er korrekte.